Skip to main content
Uncategorized

Verapazbrug in Gent – Samenwerking Heijmans Infra en Nedri Spanstaal BV

Verapazbrug in Gent – Samenwerking Heijmans Infra en Nedri Spanstaal BV

Heijmans Infra (afdeling Span- en Verplaatsingstechnieken) is verantwoordelijk voor de voorspanning van het indrukwekkende bouwproject van de Verapazbrug in Gent. Het voorspansysteem wat Heijmans hierbij gebruikt is van VSL. Voor deze constructie worden kabels gebruikt met 31 strengen per kabel in langsrichting en 15 strengen per kabel in dwarsrichting.

Deze nieuwe brug, die de Muidelaan met de Afrikalaan zal verbinden, is een cruciaal onderdeel van de stadsringverlegging en zal de verkeersstromen in het noorden van de stad aanzienlijk verbeteren. Nedri Spanstaal heeft de 15,7mm voorspanstrengen geproduceerd en geleverd welke een essentieel onderdeel van de brugconstructie is.

Raymond Luijten, werkvoorbereider bij Heijmans aan het woord: “”De Verapazbrug, bestaat uit twee delen met in elke richting twee rijbanen en gescheiden fietspaden. Dek Noord is 115 meter lang en Dek Zuid heeft een lengte van 99 meter. Het eerste deel is momenteel in aanbouw, het bijna identieke tweede deel zal hierna volgen”. Tijdens de rondleiding vervolgt Luijten; “Een uniek aspect van de bouw is dat de brug twee meter hoger wordt gebouwd dan de uiteindelijke ligging, om later gecontroleerd te laten zakken. Dit wordt afvijzelen genoemd. Het afvijzelen zal ook door Heijmans worden uitgevoerd.

Het aanbrengen van de strengen is een proces dat nauwkeurig wordt uitgevoerd door specifiek opgeleid personeel van Heijmans dat met behulp van een invoerapparaat de strengen met hoge snelheid door de kanalen schiet, aldus sales Manager Dennis Bongarts.

De samenwerking tussen Heijmans en Nedri smaakt naar meer en we kijken ernaar uit om in de toekomst opnieuw betrokken te zijn wanneer het tweede deel van de brug wordt gebouwd.

Denys Heijmans

Verapazbrug-nedri-Heijmans-Infra
nedri-Heijmans-Infra-Verapazbrug
Verapazbrug-Nedri-spanstaal
Verapazbrug-nedri-spanstaal-Heijmans-Infra

NEDRI SPANSTAAL BV, STRETCHING THE BOUNDARIES